Utazzon velünk!

zászló zászló zászló

Vezetési- és pihenőidő szabályai

A napi vezetési idő nem haladhatja meg a 9 órát, azonban hetente két alkalommal meghosszabbítható 10 órára. Egy héten 6 napi vezetési időszak lehet. A heti vezetési idő nem haladhatja meg az 56 órát, a kétheti vezetési idő a 90 órát. Négy és fél óra vezetési időszak eltelte után legalább 45 perces szünetet kell tartani, de ez felosztható 15 perces és azt követő 30 perces szünetre.

A rendszeres napi pihenőidőnek legalább 11 órának kell lennie, amely heti három alkalommal 9 órára csökkenthető. A rendszeres napi pihenőidő felosztható egy 3 órás és egy azt követő 9 órás pihenő időre. Több fős személyzet esetén a járművezetőnek 30 órán belül legalább 9 órás napi pihenőidőt kell tartania.

A rendszeres heti pihenőidő 45 óra, amely kéthetente egyszer 24 órára csökkenthető, amit azonban három héten belül kompenzálni kell. A nemzetközi különjárati személyszállítást végző autóbusz vezetője a heti pihenőidőt 12x24 órás időszakkal elhalaszthatja, de ezt követően két rendes vagy egy rendes és egy csökkentett heti pihenőidőt kell tartani, és a csökkentést három héten belül kompenzálni kell. A napi pihenőidő időtartama alatt a járművezető az idejével szabadon kell hogy rendelkezzen, és a jármű nem mozdulhat.

A napi pihenőidő a járműben is letölthető, ha a jármű hálófülkével rendelkezik, és a jármű áll. Nem számítandó a pihenőidőbe a vezetési idők közötti szünet, a készenléti idő, valamint az egyéb munkavégzés, továbbá természetesen a vezetés, tehát minden olyan időszak, amely alatt a járművezető nem rendelkezhet szabadon az idejével.

Elérhetőségek:

Cím:9081 Győrújbarát, Komlóhát u. 19.
Fax:+36 96/355-095
Mobil:+36 20/9580-934
E-mail:info@fugenbusz.hu
01

Ismerjen megminket

>>
Ismerje meg a szolgáltatásainkat.
02

Válasszonautóbuszt

Válassza ki az utazásához megfelelő autóbuszt
03

Kérjenajánlatot

>>
Kérjen személyre szabott ajánlatot tőlünk.